Site pictogram Wat te DOEN

Manifest van de Partij voor Incorrect denken en Kannibalisme (PIK)

SoylentGr2Mensen hebben steeds minder op met mensen. Ze geven vaker de voorkeur aan een dier als beste vriend. Maar de dieren moeten beschermd worden en behoeven meer ruimte. Zeggen de dierenvrienden. En er zijn signalen dat er onder ons lieden zijn die het plantenrijk tegen de mens willen beschermen. Ook vanwege het milieu is een snelle verkleining van het mensdom zeer gewenst. Ziehier een eerste proeve van het onzindelijke en incorrecte denken waarmee onze partij groot hoopt te worden.
We kunnen gaan zitten wachten tot het mens-dom in eigen-wijsheid vermindert of via een catastrofe gedecimeerd wordt. Dat kan nog wel even duren en ondertussen wordt er onherstelbare schade aangericht en sterven kostbare plantjes en dieren uit. Wij vinden dat de mens collectief de hand aan zichzelf moet slaan. Lullige oorlogjes, hongersnoden en tsunami’s zetten geen zoden aan de dijk.Onze eerste gedachte was het openstellen van centra waar men geheel vrijwillig onderdeel kan worden van deze vermindering. Maar we zijn bang dat dat weinig succes zal hebben. Dikke kans dat zich vooral gewetensvolle hoger ontwikkelde lieden aanmelden, die zich toch al minder voortplanten en vaak zelfs kinderloos blijven. De domme massa’s zullen zich er niets van aantrekken. Op deze basis van vrijwilligheid zullen we het dan moeten hebben van tweede orde effecten zoals het verminderd ter beschikking komen van Artsen zonder Grenzen en moedige helikopterpiloten, zodat de sterfte door andere vormen van dood en verderf in de loop van de tijd toeneemt. De kans dat daar weer tegenop wordt voortgeplant is echter groot. Bovendien blijft zo het dommere deel van de mensheid over. De vraag is of dat slim is.

We zullen naar drastischer methoden moeten grijpen om juist de uit maatschappelijk oogpunt meest gewenste exemplaren uit ons midden te elimineren. In het beschaafde deel van de wereld moeten er wetten aangenomen worden die bij bepaalde vergrijpen “onvrijwillige verwijdering uit het leven” in het vooruitzicht stellen. Het woord straf wordt vermeden, want dat wekt de verwachting dat na het ondergaan ervan de dader geboet heeft en gecorrigeerd is. Wij zijn dan ook tegen de doodstraf. Schending van normen die hiervoor in aanmerking komen:  belediging van een ambtenaar in functie, “Olé” roepen,  bumperkleven, wildplassen en een vrouw geen hand willen geven zijn wat ons betreft sterke kandidaten. Voor de vrouwen zouden we daar het zich met overgewicht voortbewegen in een elektrisch invalidenkarretje, hoofdpijn, bekkeninstabiliteit en het dragen van een boerka aan toe kunnen voegen. Er moet nog nader op gestudeerd worden.

Voor de minder ontwikkelde landen denken we aan het propageren of zo nodig met harde hand verbreiden van een geheel nieuwe godsdienst: de Voetlam. Het betreft de introductie van een Heilig Balschopspel waar twee teams van 20 samengesteld worden uit rivaliserende stammen of groepen. Het maken van een doelpunt kost de tegenstander een mensenleven. De wedstrijd wordt dan onderbroken voor een onthoofding, te beginnen met de speler met de langste baard. Dit garandeert de gelukkige een plaats in het paradijs, dat ten opzichte van bestaande godsdiensten geheel vernieuwd en uitgebreid is. De wedstrijd wordt verloren door het team dat als eerste met slechts acht spelers in het veld staat. De winnaars dienen de vrouwen en zusters van de onthoofde overwonnen partij mee te nemen en na gebruik weer terug te sturen naar hun familie. Die dan de lokale rechtspraak op de slachtoffers toepassen. Met steniging en zo. Het zal nog spannend worden of de aantrekkingskracht van de hemelse geneugten die van de te incasseren vleselijke geneugten in het hier en nu voldoende compenseren om de strijd aantrekkelijk te maken. Gevechten onder de toeschouwers worden aangemoedigd. Er vindt geen wapencontrole plaats.
Wat te doen met al die doden? Begraven lijkt in ieder geval geen oplossing. Verbranden zou kunnen, maar eigenlijk is het uit milieuoogpunt ongewenst om deze hoogwaardige eiwitten op een dergelijke wijze te verspillen. Voor de fijngevoeligen onder ons kunnen er speciale mensenslagerijen worden ingericht waar u degenen die zich hebben geofferd kunt eren door hun delen te savoureren. Voor de meer ruwhartigen kan opname in de voedselketen wat anoniemer plaats vinden door verwerking in voederkoeken voor dieren.

Afbeeldingen: Poster van Soylent Green, een SF film over het in het geniep verwerken van overledenen tot groene voedzame koekjes uit 1973 van Richard Fleischer en een cartoon daarover (2012).

Disclaimer

Het origineel heb ik 26 augustus 2008 gepubliceerd op wijlen Het Vrije Volk onder het pseudoniem “Varkenskop”. Inmiddels zijn er weer veel gruwelen door eencellige breinen al of niet uit naam van zekere godsdienst begaan en heeft de dierengekte zich verder verbreid. Ik voel me nu gerechtigd en genoodzaakt om dit als Victor Onrust onder de aandacht van mijn lezers te brengen. Iedere overeenkomst met werkelijk bestaande personen of bewegingen is voor rekening van de lezer. Als de lezer zich geschokt voelt door bovenstaand volgt hij het nieuws niet. Desalniettemin mijn excuses daarvoor.

Mobiele versie afsluiten