Site pictogram Wat te DOEN

Gansschieten

Het ei is gelegd. Ik heb een stem uitgebracht op de VVD (NH). Met zeer grote tegenzin. Eigenlijk zou ik op de oppositie hebben moeten stemmen. Zij het dat die niet met goede plannen eensgezind klaar staat om het roer over te nemen. Zij blijven in allerlei knuffelreflexen schieten. Vanwege Emile Roemer (en Laurens Ivens) heb ik nog een tijdje over de SP gedacht.

Uiteindelijk besloot ik toch eens te kijken naar de provinciale zaken die er aan de orde zijn. Volgens de kieswijzer zou ik dan op de PvdA moeten stemmen. Maar… het blijkt dat het dierenknuffelen zich als een kanker over alle partijen uitbreidt. Uiteraard ook naar de PVV en hoewel Brinkman wel een soort held is heeft hij zich met zijn geroep over hoofddoekjes in bussen en het provinciehuis gediskwalificeerd. Hoofddoekjes (vooral die belachelijke zwarte windsels) in de openbare ruimte (waaronder winkels, ziekenhuizen) verbieden ok. Maar dan landelijk.  Dit rare selectieve gedoe slaat nergens op.

Alleen het CDA en de VVD vinden dat je ganzen die overlast veroorzaken gewoon mag afschieten. Op het CDA stemmen is voor mij een onmogelijkheid. Op de VVD eigenlijk ook, zeker omdat er nog een akkefietje "Ton Hooijmaijers" (en Geert Dales en nog wat andere foute lieden) ligt. Maar ja, je moet wat. Vanwege het gansschieten.

Mobiele versie afsluiten