Site pictogram Wat te DOEN

Lebensraum

veg-diet-02Ja U leest het goed. In een poging tot zelfkastijding wil ik weer eens voor fascist uitgemaakt worden. Want wat wil het geval? Nu mag ik weer geen biefstukje eten. Van wie niet? Van de milieupolitie. En waarom is dat? Omdat ik dan te veel ruimte inneem: iedereen moet een beetje inschikken omdat we met zo velen zijn.

Maar daar heb ik helemaal geen zin in. Ik heb er ook niet om gevraagd. Om met zovelen te zijn. Vroeger gingen mensen gewoon eerder dood. Soms veel eerder door een of andere slecht begrepen ziekte. Of simpelweg door honger. Daar hoorde je meestal niets van, en zo wel dan hoefde je daar niet van wakker te liggen. Toen de (westerse) mens al dit soort plagen en problemen steeds meer onder controle kreeg zou gelijktijdig het inzicht post moeten vatten dat de geboorte stevig ingeperkt moet worden om een leefbare wereld over te houden.

Sinds er een onverantwoord stelletje idealisten aan de macht is die ieder mens tot mijn broeder hebben uitgeroepen is het verboden om eisen te stellen aan de ander. Voeg daarbij dat we van elke scheet, waar ook ter wereld gelaten, op de hoogte geacht worden te zijn en het wordt totaal onleefbaar. Bij rechten horen ook plichten. Mensen die alleen maar rechten kennen zonder plichten kan ik niet als mijn broeder zien. Mij wordt het recht ontnomen om iedere doorfokkende idioot die mij mijn levensruimte ontneemt als broeder te diskwalificeren.

Mobiele versie afsluiten