Site pictogram Wat te DOEN

Geachte heer Voorhoeve,

Onderwerp: Subsidiëring van radicaal links, pro-islam en pro-palestijnse groepen door OXFAM NOVIB

Via de website van OXFAM-NOVIB lees ik dat u voorzitter bent van de raad van toezicht. In die hoedanigheid vraag ik uw aandacht voor het volgende. De afgelopen week heeft een aantal publicaties op het internet duidelijk of op zijn minst zeer aannemelijk gemaakt dat OXFAM-NOVIB subsidies verstrekt of verstrekt heeft aan groepen die in Nederland actie voeren voor de Palestijnen die duidelijk verder gaat dan humanitaire hulp en een sterk anti-Israël en ook wel antisemitisch karakter dragen. Daarnaast is ook steun verleend aan een zeer dubieus project t.b.v. Amsterdamse Marokkaanse jongeren en aan de “emancipatie” van islamitische vrouwen via “Milli Gurus”. De reacties hierop vanwege O-N is onvoldoende in mijn ogen. Als de gegeven constateringen juist zijn verwacht ik een reactie die verder gaat. Voor zover O-N meent in NL meningsvormende activiteiten te moeten subsidiëren dient men de politieke dimensie zo veel als mogelijk te vermijden en zou het gericht moeten zijn op het over het voetlicht brengen van concreet ontwikkelingswerk van O-N. Het niet voldoende zijn van de reactie van O-N, alsmede een sterke suggestie van directe betrokkenheid van de directie bij deze voorvallen is voor mij reden u aan te schrijven in plaats van de directie.

Zelf ben ik meer dan 20 jaar donateur, waarvan de laatste 10 jaar bij notariële akte.

Met vriendelijke groet,
………………..

Hier een aantal links:

https://www.carelbrendel.nl/2010/12/14/laten-we-eens-kijken-naar-de-subsidies-voor-gretta-en-haar-vrienden/
Deze link werkt niet meer: www.dagelijksestandaard.nl/2009/11/17/oxfam-kwart-miljoen-euro-voor-nederlandse-tak-anti-israel-lobby/
https://hoeiboei.blogspot.com/2009/11/oxfam-novib-subsidieerde-de.html
https://hoeiboei.blogspot.com/2009/11/oxfam-novib-steunde-omgekeerde.html
https://www.oxfamnovib.nl/id.html?id=12723

Dit mailde ik op 17 november 2009 aan j.voorhoeve@raadvanstate.nl . Hoewel niet echt verbaasd dat ik geen antwoord of zelfs maar een bevestiging van ontvangst kreeg irriteert zoiets toch. Mocht iemand een beter werkend mailadres weten of een andere wijze van benaderen dan houd ik mij aanbevolen. Je kunt natuurlijk zelf ook een mail sturen.

Mobiele versie afsluiten