Site pictogram Wat te DOEN

Groepsverkrachting

Ik bezondig me nog maar zelden aan blogs over het VK-blog of ander metagebeuren. Maar nu moet het toch even. In de hoop dat de goden (dwz de opvolgers van GJB) mijn gebed zullen verhoren. Moet dan maar meteen wat harder:


 
HEF DE GROEPEN OP.
EN WEL ONMIDDELIJK.
EN DOE IETS AAN DE TAGS.
 
Waarom dit alles. Als testblogger was ik al uitermate sceptisch over de idee van groepen. Helemaal zoals het ingevuld werd, waarbij iedereen er een op mocht richten en die naar eigen inzicht bestieren. Ik vond tags beter en voldoende. (Die zijn inmiddels ook om zeep geholpen door een gebrek aan moderatie, omdat ze onderaan de pagina staan en niet meer samen met tabs gebruikt kunnen worden). Ik heb toen mijn positie als eersteling misbruikt om een aantal groepen op te richten waarbij ik me oorspronkelijk voorgenomen had daar enige moderatie op te verrichten. Ik meen dat ik een paar maanden geleden een enkele bijdrage heb verwijderd. Pas kort geleden kwam ik er achter dat ik daardoor een heus blog naar mijn kop heb gekregen. Zeer vereerd Ina. (NB Reacties hier die daar nog op terugkomen worden verwijderd). Dat schijnt dan weer aanleiding te zijn om dan maar een eigen groep op te richten.

In een kennelijke vlaag van verstandsverbijstering ben ik lid geworden van Recht en Onrecht. Met het vaste voornemen daar een stevige bijdrage te leveren. Daar is het nog niet van gekomen. Toen ik een paar dagen geleden een kijkje ging nemen of er nog wat interessants in stond werd ik onaangenaam getroffen door een aantal artikelen waarin hier of daar het woord “recht” in voorkwam maar die daar eigenlijk zelfs zijdelings niet over gingen. Ik heb hier moderator Aad Verbaast over aangeschreven die vrolijk meldde dat hij geen enkel probleem zag. Het waren maar een soort tags zei hij. Hij had zelf een bijdrage in de groep staan die bij maar liefst 10 groepen stond aangemeld. Het leek mij gewoon een buitenlandse politieke beschouwing:
https://www.vkblog.nl/bericht/288023/China_graaft_zich_in_in_Afrika

Ik heb het vermoeden dat het een poging is om zo vaak mogelijk in de groepenbalk op de voorpagina te komen of in de lijst “populaire groepen” terecht te komen.

Afijn; tijd om te roepen: “Zo. En nou is’t klaor” (Koefnoen)

 

Mobiele versie afsluiten