Site pictogram Wat te DOEN

Taxigangsters heer en meester op Leidseplein

In het parool van 3 juli:  Taxigangsters heer en meester op Leidseplein. Een treurige aanrader om te lezen. Vergeet vooral ook de reacties niet.

Wat opvalt is de houding van de politie. Die moet "opdracht krijgen om te handhaven" of "Die taxi’s, ja, dat is eerlijk gezegd niet zo onze zaak. Dat is toch meer iets voor het bureau handhaving van het taxigebeuren, of hoe het heet.”

Daarnaast dat het gaat om "steeds wisselende groepjes kort opgeschoren mannen, meest Marokkaans".

Wat mij hieraan al eerder opgevallen was:

Sinds er pogingen gedaan worden de zaken bij het CS te normaliseren is er steeds meer overlast van taxi’s die langzaam over bijvoorbeeld de Zeedijk "cruisen" in de hoop op een klant. Daarbij zal ongetwijfeld ook geïntimideerd en opgelicht worden maar daar heb ik verder geen ervaring mee. Ik denk dat het meer dan tien jaar geleden is dat ik in Amsterdam in een taxi heb gezeten.

De politie is niet aanspreekbaar voor de meeste gevallen van eenvoudige handhaving. "Daar hebben ze geen opdracht voor" of "dat is de taak van handhaver zus en me zo" (meestal anderhalve man en een paardekop, niet aanspreekbaar op straat, telefonisch uitsluitend bereikbaar op werkdagen, d.w.z. ma-do 11-12 en 14-15 uur. ) Voorbeelden zijn naast bovenstaand handhaving van het terrasbeleid en als je zou proberen aangifte te doen van het op vrijdag buitenzetten van vuilnis dat pas maandag wordt opgehaald.

Mobiele versie afsluiten