Site pictogram Wat te DOEN

Politieke Groepsgevoelens.

Als tester had ik de kans de groep "politiek" op te richten. Ik had en heb niet zeer warme gevoelens bij het groepsidee maar ik hoopte me zo te verzekeren van een groep waarin iedereen zijn ei kwijt kon. Ik was dan ook van plan om mij verder niet met de groep te bemoeien en het blogwater over de blogakkers te laten lopen.
 

Het begint wel een beetje te knellen. Het voelt alsof een groep iets meer zou moeten zijn dan een tag. En dat je daar weliswaar zeker niet alleen gelijkgestemden tegen moet komen maar wel mensen met wie een uiteenzetting mogelijk is. Kortom het voelt niet fijn om in een "groep" te zitten met mensen die op een dusdanig andere golflengte zitten dat ze, hoe genuanceerd je ook iets probeert te zeggen, altijd weer in dezelfde houding schieten.

Dat uit zich vooral bij meningen over WW & de M’s. Ofwel Woedende Wilders & de Moslims (zie mijn vorige blogs). Hoe voorzichtig je ook probeert te zeggen dat je het niet met W eens bent, maar dat hij misschien wel een punt(je) heeft, deze mensen blijven maar doorblaten over extreem rechts, fascisme etc. en maken zich m.i. schuldig aan demonisering. Nu zou je sommige bijdragen om die reden kunnen aanmelden bij de redactie. De ervaring leert dat dat niet veel oplevert. De redactie heeft nogal een PC-bril  op. Of had dat in ieder geval. Ik zou bijdragen uit de groep kunnen gooien of lidmaatschappen uitsluiten. Daar heb ik geen zin in. Maar het moet niet veel gekker worden. (NB Wie heeft deze uitdrukking bedacht of gelanceerd?) . Ik hoop dat deze oproep er toe kan bijdragen in bijdragen en discussie het plakken van heftige etiketten, vooral op personen zo veel mogelijk te vermijden en anders zeer goed te beargumenteren. Iemand nog goede raad in deze?

Mobiele versie afsluiten