Site pictogram Wat te DOEN

Socialisten 2009

Ik krijg er steeds meer zin in. En vooral ook behoefte aan. Een nieuwe politieke partij. Links. Ik noem hem maar even S9 of esnegen: socialisten 2009.  

De aanleiding om daar nu iets over op te schrijven was de discussie afgelopen zaterdag over de wenselijkheid van een Atheïstische of Seculiere Politieke partij. Anderen hebben daar al verslag over gedaan (hier en hier) en daar heb ik niets aan toe te voegen. Ik behoor ook tot de tegenstanders van dat idee.  

Ik kreeg wel meer zin in een nieuwe socialistische partij. Maar vooral in een partij die dwars durft te denken. Die tegen de vakbeweging in durft te gaan. De godsdiensten uit het openbare leven wil terugdringen. Pal staat voor de vrijheid van meningsuiting. Geen blad voor de mond neemt als het om foute groepen of lieden gaat en daar hard tegen op wil treden. Daaronder begrepen bankiers en hun toezichthouders, maar ook listige advocaten die hun foute cliëntèle er uit weten te lullen. Een partij die werkelijk de regelzucht, ambtenarij, het advieswezen en het eindeloos rondschuiven van problemen in de publieke sector gaat aanpakken. En dat niet aan een topambtenaar overlaat. En met een aanpak van de oorzaken van de crisis door serieuze regulering van de bandeloosheid van het kapitalisme.

Op al deze terreinen heb ik ook wel wat ongewone maar niet onmogelijke ideeën. Die niet per definitie uitgaan van de goedheid en redelijkheid van het individu. En waarbij het verleden wordt gerespecteerd maar niet ieder bestaand recht heilig verklaard.

Het schijnt er voorlopig niet in te zitten. Er zijn weinig krakende geluiden te horen vanuit de PvdA , GL en SP. En dat is toch wel nodig vrees ik. Een nieuwe partij uit het niets wordt lastig. En ik ben daar als voortrekker ook absoluut niet geschikt voor. Maar misschien weten sommigen hier raad. Ik wil toch wel graag kunnen stemmen. En liefst ook iets doen.  

U kunt zich hier als belangstellende opgeven.
Of mensen of clubs noemen die volgens u wel geschikt zijn.
Een beetje reclame op het eigen blog zou wel helpen.
U mag het ook gewoon een belachelijk idee vinden.
Dan wel graag waarom.

Mobiele versie afsluiten